The Graduates is...

Eigen appartement voor jou en je vrienden Eigen appartement voor jou en je vrienden
Elke dag de coolste activiteiten en Après-Ski Elke dag de coolste activiteiten en Après-Ski
Enkel voor het vijfde en zesde middelbaar Enkel voor het vijfde en zesde middelbaar

Val Thorens - 2300m

We kozen voor de beste bestemming ter wereld: Val Thorens. Met haar hoge ligging en uitgestrektheid is dit het mekka voor diehard skiërs en snowboarders.

logo bergen 140 OF 600 KM PISTES
logo location LES 3 VALLÉES
logo temples TEMPLES DU SOLEIL ***
Kaart van Val Thorens

Val-Thorens is het hoogst gelegen skistation van Europa en ligt in het tweede grootste skigebied ter wereld (Les 3 Vallées) met meer dan 600 km skipistes.

Bovendien is 99% van het gebied boven de 2000 meter gelegen, waardoor je kunt rekenen op de best mogelijke sneeuwcondities!

Verder beschikt Val Thorens over één van de beste funparken ter wereld met een gigantische halfpipe.

De standaard skipas is Val Thorens - Orelle (140km), en je kan dit nòg uitbreiden tot 600 km pistes.

Welkom in het glijparadijs, dat beroemd is om zijn sneeuwkwaliteit en zijn moderne skiliften. Met de verscheidene variëteiten dat het gebied te bieden heeft zoals; carving-pistes, off-pistes, snowpark en boardercross, is er voor iedereen wat wils.

Met een skigebied dat voor 99% boven 2000 m is gelegen, biedt Val Thorens uitzonderlijke omstandigheden voor maximaal plezier. Het domein is het ideale speelterrein voor iedereen die van de bergen houdt.

Geniet er van de adembenemende vergezichten zoals de mythische Péclet gletsjer of "het mooiste zicht op de Alpen" volgens de groene Michelingids vanaf de Cime de Caron.

Totaal km pistes: 600

 • Groene Piste – 7% – 40km
 • Blauwe Piste – 45% – 272km
 • Rode Piste – 36% – 216km
 • Zwarte Piste – 12% – 72km
 • Lees meer Meer info

  Activiteiten

  Gedurende deze fantastische week organiseren wij enkele memorabele activiteiten! Deze gaan door op verschillende tijdstippen en plaatsen en zijn uiteraard volledig gratis en niet verplicht.

  Archery Tag
  Ass Sledge Race
  Slalom
  Big Air
  Santa Ski
  Stay 1
  Stay 2
  Stay 3
  Stay 4
  Stay 5

  Enjoy your stay

  We hebben een enorm grote residentie afgehuurd centraal in het dorp waar alle Graduates bij elkaar zijn. Er zijn appartementen van 3, 4, 5, 6 en 8 personen. De naam van de residentie is Les Temples du Soleil, één van de bekendere jongerenresidenties in Val Thorens.

  Praktische info

  The Graduates is het jongerenconcept van Route du Soleil, specialist in jongerenreizen sinds 2010.

  Tijdens de week is er een groot aantal monitoren mee om de jongeren te helpen en begeleiden waar nodig en hen een fantastische week te bezorgen.

  We hebben 1 monitor per 15 personen en we komen dagelijks langs in alle appartementen om te verzekeren dat alles in orde is.

  The Graduates is specialist in het ontvangen en omkaderen van jongeren van 16 tot 18 jaar. We verzekeren jaarlijks de vakantie van honderden jongeren die samen (vaak voor de eerste keer) op wintersport gaan met vrienden.

  Gedurende de jaren hebben we een gezond evenwicht gevonden tussen het waarborgen van de vrijheid van de jongeren en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden door hen te betrekken in allerlei activiteiten waarbij ze andere leeftijdsgenoten leren kennen.

  We maken hen wegwijs op de bestemming en tonen hen welke plekken de moeite waard zijn en waar ze beter niet heengaan.

  Onze begeleiders (monitoren in het jeugdwerk) zijn 24h op 24h en 7 dagen op 7 in het skidorp bereikbaar in geval van problemen, en slapen in dezelfde residenties van de jongeren.

  Vragen hierover? Contacteer info@thegraduates.be

  The Graduates gaat door tijdens de krokusvakantie van 2019. We vertrekken op vrijdagavond 1 maart en keren, na een fantastische en onvergetelijke week in de sneeuw, terug op zaterdagochtend 9 maart. We plannen om tegen de latere avond terug aan te komen in België.

  Deelnemen kost €689 hierin is begrepen:

 • Het verblijf in appartementen (7 nachten)
 • Zesdaags skipas FR: Val Thorens - Orelle
 • Alle inbegrepen activiteiten
 • De volledige omkadering van de trip
 • Bus exclusief: €90 supplement
 • Enkel wie geboren is in 2001-2002, of wie in schooljaar 2018-2019 in het vijfde of zesde middelbaar is ingeschreven kan deelnemen aan The Graduates.

  Online inschrijven kan via de website vanaf maandag 8 oktober 2018 om 20u00.

  Inschrijven gebeurt via deze website in groepen van 3 tot 15 personen. Afhankelijk van het aanbod zijn er appartementen van 4, 5, 6, 7 en 8 personen.

  De eerste persoon die inschrijft maakt een nieuwe groep aan, kiest de grootte van de vriendengroep en het gewenste type appartement. De andere personen voegen zich daarna (binnen de 10 dagen) toe aan deze groep door te klikken op inschrijven in een 'bestaande groep'.

  Je hebt daarvoor de groepsnaam en het paswoord nodig die de eerste persoon heeft aangemaakt.

  Bij inschrijving kies je al je gewenste opties. Maar geen zorgen, je kunt deze nog wijzigen tot ten laatste vier weken voor de start van je vakantie.

  Ben je met minder dan het aantal bedden in het appartement dat je kiest, dan heb je de mogelijkheid om een toeslag te betalen voor de lege bedden, of je appartement te delen met een andere groep.

  Zit je in een vriendengroep met meer dan 15 personen? Geen zorgen. Maak twee afzonderlijke groepen aan met dezelfde naam (bijvoorbeeld groepX 1 en groepX 2), zo kunnen we ervoor zorgen dat jullie appartementen zich naast elkaar bevinden.

  De vertrekdata en uren hangen af van de gekozen op- en afstapplaats. Bij inschrijving heb je de keuze om op- en af te stappen in Brugge, Gent, Leuven of Antwerpen.

  Het vertrek staat voor elke reis gepland op vrijdagavond. De bus rijdt dan 's nachts en komt de volgende ochtend aan.

  Vanuit Val Thorens wordt er teruggekeerd op zaterdagochtend. De bussen zijn dan terug in het land op zaterdagavond.

  De exacte uren per opstapplaats worden ten laatste 2 weken voor vertrek medegedeeld via de infomail voor vertrek.

  Extra left image

  Wat kan ik nog boeken via de Graduates?

  UITBREIDING SKIPAS

  De skipas voor Val-Thorens is geldig voor het gebied Val-Thorens - 150km maar is uitbreidbaar naar Les 3 Vallées - 600km voor een toeslag van €69.

  SKI- EN SNOWBOARDMATERIAAL

  Ski’s en snowboards kunnen gehuurd worden aan volgende tarieven:

  Only ski's bronze €59
  Only ski's silver €79
  Only ski's gold €99
  Ski's & boots bronze €79
  Ski's & boots silver €99
  Ski's & boots gold €119
  Only snowboard silver €69
  Only snowboard gold €89
  Board & boots silver €89
  Board & boots gold €109

  Nog Vragen?

  Heb je nog vragen of opmerkingen? Spreek ons aan op Facebook, stuur een e-mail naar info@thegraduates.be of kom gewoon even langs bij ons op kantoor:

  The Graduates
  Brabantdam 98
  9000 Gent
  Tel. 09 310 52 04
  The Graduates wordt georganiseerd door Route du Soleil

  Join the graduates!

  Join the Graduates

  De eerste persoon die inschrijft maakt een nieuwe groep aan, kiest de grootte van de vriendengroep en het gewenste type appartement. De andere personen voegen zich daarna (binnen de 10 dagen) toe aan deze groep door te klikken op inschrijven in een bestaande groep.