Onze organisatie

Monitoren

Voor ons staan er 4 kernwaarden centraal om een legendarische reis te bezorgen aan onze deelnemers, maar ook om de ouder(s) of voogd met een gerust gevoel achter te laten wanneer hun zoon of dochter met ons op reis gaat. Vrijheid – Veiligheid – Vertrouwen – Ervaring
 • Vrijheid:
  Bij The Graduates is vrijheid een heel belangrijke kernwaarde. De jongeren die elk jaar met ons op reis gaan willen wij kennis laten maken met de vrijheid die ze verdienen. Ze gaan vaak voor de eerste keer zonder ouder(s) of voogd op vakantie met enkele vrienden en weten nog niet goed waar ze zich aan mogen verwachten. Hier begeleiden wij hen graag in om deze eerste stappen te zetten en hen de vakantie van hun leven te geven.
 • Veiligheid:
  Uiteraard laten wij de jongeren niet gewoon los op onze reizen. Deze vrijheid gaat volledig gepaard met een professionele begeleiding van vertrek tot terugkomst. Onze monitoren staan dagelijks 24 op 24 paraat voor onze deelnemers. Op elke bestemming is er 1 projectmanager aanwezig die al meerdere jaren ervaring heeft in deze functie en het gewend is om met deze leeftijdsgroep om te gaan. Deze persoon wordt begeleid door een team aan gemotiveerde monitoren.
 • Vertrouwen:
  Door onze vlotte en uitgebreide communicatie voor vertrek, tijdens de reis en na afloop doen wij er alles aan om het vertrouwen bij de deelnemers en ouder(s) of voogd op een hoog niveau te zetten. Hier zetten wij dagelijks alles op alles om iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en problemen direct en correct op te lossen. De vertrouwensband doen groeien bij alle partijen is daarom 1 van onze kernwaarden.
 • Ervaring:
  De ervaring voor de deelnemers is en blijft natuurlijk ook één van de bouwstenen van onze organisatie. Hiervoor werken wij nauw samen met een team van Ambassadeurs. Zij vertegenwoordigen de behoeftes van hun eigen doelgroep, binnen onze organisatie. Wij informeren bij hen naar de laatste interesses, hypes, hits, artiesten, etc. die op dit moment interessant zijn voor hen.

Binnen onze organisatie hebben wij een vrijwilligersgroep van 300 gemotiveerde jongeren die wij inzetten als monitoren op onze projecten. Deze mensen hebben steeds al enkele jaren ervaring in het jeugdwerk. Zij zijn stuk voor stuk door een screening gegaan en persoonlijk op gesprek geweest bij ons.

Omdat de sfeer tussen onze monitoren op project ook enorm belangrijk is om de ervaring van de deelnemers zo goed mogelijk te maken organiseren wij maandelijks teambuildings in de verschillende regio’s waar onze vrijwilligers van afkomstig zijn.

Wij hanteren ook steeds de gouden regel om 1 animator te rekenen per 15 deelnemers. Zo voorkomen we dat een te kleine groep aan begeleiders verantwoordelijk is voor een grote groep jongeren. Op elke locatie is er ook steeds een ervaren projectmanager aanwezig die de eindverantwoordelijkheid voor de reis op zich neemt.

Per project voorzien wij een noodtelefoon die dagelijks vanaf vertrek tot terugkomst 24 op 24 bereikbaar is voor de deelnemers. Dit voor mochten er problemen zich voordoen tijdens de reis. Zo kunnen de deelnemers zich direct tot ons melden en hoeven ze niet te wachten tot ze iemand van de monitoren tegenkomen.

over ons

The Graduates is het jongerenconcept van Route du Soleil, specialist in jongerenreizen sinds 2010. Route du Soleil maakt deel uit van de overkoepelende reisorganisatie Travelbase.
 • Travelbase
  Travelbase verzorgt jaarlijks de reizen van duizenden mensen. Travelbase organiseert actieve reizen naar unieke plaatsen in de wereld. Elke trip wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt door een gepassioneerd team.“It’s the journey, not the destination.”

  Onze missie is om het begrip reisorganisatie fundamenteel te herdefiniëren. Bij Travelbase ligt er steeds een veel grotere nadruk op “The Journey” waarbij er uitvoerige aandacht besteed wordt aan alle randelementen die met reizen gepaard gaan.

  We willen een voorbeeldbedrijf worden in de Europese reissector en op termijn de grootste aanbieder zijn van actieve reizen met unieke trips op elke hoek van deze planeet.

  Waarom The Graduates?

  The Graduates is specialist in het ontvangen en omkaderen van jongeren van 16 tot 18 jaar. We verzekeren jaarlijks de vakantie van honderden jongeren die samen (vaak voor de eerste keer) op reis gaan met vrienden.

  Gedurende de jaren hebben we een gezond evenwicht gevonden tussen het waarborgen van de vrijheid van de jongeren en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden door hen te betrekken in allerlei activiteiten waarbij ze andere leeftijdsgenoten leren kennen.

  Ons aanbod

  Voor deze doelgroep focussen wij ons op de winter- en de zomerreizen. Voor de winterreizen bieden wij steeds een uitgebreid pakket aan bestemmingen aan die geschikt zijn voor alle niveaus van wintersporters. Bij de zomerreizen richten wij ons tot het heuse festivalgebeuren en de veilige omkadering errond.

Terug naar de website